ככל הנראה, רוב האנשים שתשאלו אותם מה זה מבחן תאוריה ידעו לענות לכם בצורה כללית כזו או אחרת מה ההגדרה של אותו מבחן. עם זאת, לא כולם ידעו בוודאות מה הם הדברים שאותם צריך להביא לאותו מבחן מוכר. במאמר זה תוכלו לקבל את המידע הנוגע למבחן התאוריה, ונכללים בתוכו אותם הדברים שצריך להביא לבחינה. אך לפני הכל בואו נבין באמת מה המשמעות של מבחן התאוריה.
מבחן נהיגה עיוני, או בשם שכולנו מכירים, מבחן התאוריה, הינו מבחן שמטרתו לוודא שהנהג או לחלופין הנהג העתידי שולטים בתפעול כלי הרכב, החוקים של התנועה בישראל ועניין ההתנהגות בכביש. בין השאר, המבחן בא לוודא שהניגש לבחינה יהיה בקיא בנושאי הבטיחות בכבישים, שכן שימוש בכלי רכב מביא אתו אחריות גדולה.
על מנת להוציא רישיון נהיגה, חובה לעבור את שלב המבחן העיוני. ללא הצלחה במבחן, לא ניתן לבצע מבחן נהיגה מעשי (טסט). הבחינה עצמה הינה ממוחשבת והיא נערכת כ-40 דקות. עם זאת, במקרים של לקויות מסוימות יש אפשרות לבקש בחינה בעל פה או באמצעות שמע.
במבחן התאוריה קיימות 30 שאלות של בחירה מרובה (שאלון אמריקאי), כאשר לכל אחת יש 4 אפשרויות, אך רק תשובה אחת היא הנכונה. ישנו מאגר של כ-1800 שאלות שאושרו על ידי מומחים מתחום דיני התעבורה. כדי לעבור את המבחן העיוני, יש לענות על לפחות 26 שאלות.
ראשית, לפני שניגשים לבחינה יש להוציא טופס ירוק. זהו התהליך הראשון ב"מסע" לרישיון הנהיגה הנכסף. כדי להוציא טופס ירוק יש למלא הצהרה בריאותית.
לאחר מכן, יש לבצע בדיקה אצל אופטומטריסט מורשה מטעם משרד הרישוי. לבדיקה יש צורך להצטייד בת.ז. או דרכון בתוקף. לאחר האישור יש להגיע לחנות צילום מורשית ושם לבצע צילום שיוצמד לרישיון העתידי שלכם.
במידה ולא קיימת מניעה בהליך שעשיתם תקבלו מסרון ובו זימון להרשמה למבחן התאוריה. חשוב להדגיש כי ישנם מצבים בהם רופא המשפחה מציין הערות לגבי מצבכם הבריאותי. למשל, תרופה שלקחתם בעבר או שאתם לוקחים כעת, או לחלופין סימון באחת השאלות בטור השמאלי שבשאלון (המציגים מגבלות כאלה ואחרות). במקרים אלו, לא ניתן לגשת למבחן התיאוריה אלא לאחר שתקבלו אישור מקדים להיבחן מטעם משרד הרישוי .
אם כן, אנו חוזרים לשאלה שהרבה אנשים לא יודעים לענות עליה – מה חייבים להביא איתנו למבחן העיוני?
כאמור, לצורך האפשרות להיבחן יש להביא איתנו את הטופס הירוק שהנפקנו מבעוד מועד. המסמך השני שצריך להגיע איתו הינו תעודה מזהה או דרכון בתוקף. בנוסף, יש צורך לשלם מראש את האגרה למבחן ולהגיע עם אישור התשלום לבחינה. במידה וישנן הקלות רפואיות שמקנות לכם את הזכות להיבחן בעל פה או בעזרת שמע, יש להצטייד באותם אישורים המעידים על כך.
ללא כל אלו לא יהיה ניתן לגשת למבחן העיוני.
חשוב לציין שלחדר הבחינה ישנם דברים שאסור להיכנס איתם – תיקים, מכשירים סלולריים או כל מכשיר טכנולוגי כזה או אחר שעלול לעורר את חשדם של הבוחנים.
כשאתם יודעים מה צריך להביא והכל מסודר לכם בראש זה הזמן לצאת לדרך ולהיבחן. אבל רגע, לא שכחתם משהו? בשביל להצליח במבחן יש להגיע כאשר החומר כבר אצלכם בראש. אם שאלתם את עצמכם איפה אפשר ללמוד בצורה מקצועית, היכנסו ל"נוהג" האתר המוביל בישראל ללימודי תאוריה.
שיהיה לכם בהצלחה!